Artmedia
  Home CD sadržaji DVD sadržaji Knjige E-knjige Online škola Mozgalice Online igre
                 
                 

Droodles - zagonetne sličice za djecu

Slikovni sudoku za djecu

Online Kviz

Iluzije

Rebusi

Zagonetke

Pitalice

Mozgalice

Mozgalice

Mozgalice

Mozgalice

Mozgalice

 
 

<<<   Strana   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  >>>

 

41. Zanimanja

Zanimanja Horvata, Tomića i Kneza su doktor, odvjetnik i učitelj. Učitelj, koji je jedinac, zarađuje najmanje. Knez, koji je oženio Horvatovu sestru, zarađuje više od odvjetnika. Možete li odrediti što je tko po zanimanju?

42. Kutije i kuglice

Imamo tri kutije, čiji sadržaj ne možemo vidjeti, a od kojih svaka sadrži po dvije kuglice: u jednoj se nalaze dvije bijele, u jednoj dvije crne a u jednoj se nalazi jedna bijela i jedna crna kuglica. Svaka je kutija obilježena naljepnicom, ali na svakoj se kutiji nalazi pogrešna naljepnica. Koji je najmanji broj kuglica koji moramo izvaditi kako bismo točno mogli utvrditi sadržaj svake kutije?

43. Ah, ta djeca

Kada gospođu Janić upitate za godišta njezine djece ona vam odgovara da su najmlađi ili Ana ili Bruno, a Ana je najstarija samo ako Karlo nije najmlađi. Možete li iz toga zaključiti tko je najstariji, a tko najmlađi među braćom?

44. Pecanje

Dva oca i dva sina otišli su na pecanje. Svaki je od njih ulovio jednu ribu, a ipak su svi zajedno ulovili samo tri ribe. Zašto?

45. Obitelj

Gospodin i gospođa Horvat i njihovo dvoje djece sasvim su jednostavna obitelj. A ako su samo dvije od četiri navedene tvrdnje točne, možete li zaključiti koja su njihova imena, odnosno tko je tko u obitelji?
- Ivan i Lana su rođaci.
- Bruno je stariji od Ivana.
- Dina je mlađa od Brune.
- Dina je starija od Lane.

46. Raznobojne kape

Tri čovjeka stoje u koloni, jedan iza drugog, tako da zadnji vidi dvojicu ispred sebe, onaj u sredini vidi samo onog ispred sebe, a prvi u koloni ne vidi niti jednog od njih. Tu su također i kape: tri plave i dvije crvene. Svakome od njih jedna je stavljena na glavu, a ostale sa strane gdje ih ne vidi niti jedan od njih. Sva trojica znaju koliko je kapa i koje su boje ali ne znaju koja je gdje. Zadnji u koloni kaže da ne može utvrditi koje je boje kapa na njegovoj glavi, zatim to isto kaže i onaj u sredini. Ali onaj koji stoji prvi u koloni, i ne može vidjeti ostalu dvojicu, nakon što čuje njihove odgovore, ispravno zaključi koje je boje kapa na njegovoj glavi. Kako i koje je boje kapa?

47. Pustinja

Jedan je istraživač odlučio prijeći pustinju, ali je otkrio da mu za prelazak treba 6 dana, a jedan čovjek može nositi rezerve samo za četiri dana. Koliko najmanje ljudi treba uzeti sa sobom da prijeđe pustinju?

48. Gljive

Tin i Ana su otišli u šumu nabrati gljive. Kako im je majka zabranila da beru bilo koje druge koje ne poznaju, oni su tražili i pronašli samo vrganje i lisičice. Ukupno su ubrali 70 gljiva. Može li se izračunati koliko je koji od njih ubrao gljiva, ako znamo da je Ana u svojoj košari imala 4/9 od ukupne količine vrganja, a Tin u svojoj 3/5 od ukupne količine lisičica.

49. Jezici

Ove je godine jedan četvrti razred srednje škole pokazao izuzetan interes za strane jezike. Od 30 učenika u razredu samo dvoje nije odabralo dodatni izborni jezik. Od preostalih učenika 14 ih je odabralo talijanski kao dodatni predmet, a 22 španjolski. Može li se iz toga zaključiti koliko je učenika izabralo čak dva jezika kao izborni predmet?

50. Spoji parove

Mozgalica

Odgovor

51. Razredna nastava

Jučer je, u 4. c razredu, broj učenika koji su bili na nastavi bio 4 puta veći od broja učenika koji su ostali kod kuće radi gripe. Danas se jedan učenik vratio na nastavu, pa je broj učenika na nastavi bio 5 puta veći od broja odsutnih. Koliko je ukupno učenika u 4. c razredu?52. Ovce

Netko je upitao stočara na sajmu: - Koliko imate ovaca u svom stadu. On je odgovorio: - Danas sam kupio 30 ovaca i sada ih je tri puta više nego što ih je bilo prije toga. Koliko ovaca ima stočar?

53. Jedan smjer

Djevojka koja je upravo položila vozački ispit krenula je jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, a ipak nije prekršila niti jedno pravilo. Kako je to moguće?

54. Jabuke

U košari se nalazi 5 jabuka. Imamo petoro djece, je li moguće da svako od njih dobije po jednu jabuku, a da jedna ipak ostane u košari?

55. Jaja

Jučer je gospođa Štefica na tržnicu donijela jaja za prodaju. Prvi je kupac odmah kupio polovicu svih jaja i još pola jajeta, pa joj je za prodaju ostalo samo 50 jaja. Koliko je jaja gospođa Štefica donijela na tržnicu ako znamo da se nijedno jaje nije razbilo?

 

<<<   Strana   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  >>>

Čista Petica
 
 

Mozgalice za pametne glavice

za djecu od 5 do 8 godina >

CD sadržaji

Čista Petica I - VIII
Matematika 1-4
Matematika 5-8
Mozgalomanija
Predškola
Slovarica
Čituljica 1, 2, 3
Učimo boje, brojeve, životinje
Kako vidim slova

DVD sadržaji

ABECEDA kroz igru
BROJEVI kroz igru
BOJE kroz igru
SUPROTNOSTI kroz igru

 
 

Online škola - testovi i zadaci za igru i ispis

Matematika - zadaci i testovi
Hrvatski
Priroda
Engleski rječnik
Njemački rječnik
Kvizovi za velike i male

 

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o našim novim izdanjima i aktualnim ponudama upišite se na našu mailing listu.


Potvrdi klikom na donji gumb  

Vašu e-mail adresu ćemo koristiti samo u svrhu slanja naših obavijesti o novim sadržajima i proizvodima i nećemo ju prosljeđivati ili davati na korištenje trećim osobama. Svatko ima mogućnost odjave s mailing liste u svakom poslanom e-mailu, a odjava s liste moguća je i ovdje. U slučaju da želite dodatne informacije, možete ih pronaći ovdje.

 

Home | O nama | Uvjeti prodaje | Kontakt | Artmedia © 2004-2018 | Uvjeti korištenja | Politika Privatnosti