Artmedia
  Home CD sadržaji DVD sadržaji Knjige E-knjige Online škola Mozgalice Online igre

Čituljica 1-3

Mozgalomanija

Čista Petica

  Matematika

Vesela školica

Predškola

Slovarica

                 

Edukativni sadržaji

Čituljica 1, 2, 3
Slovarica
Predškola
Vesela školica
Zabavne igre s brojevima
Matka za predškolce
Čista Petica I - VIII
Matematika 1-4
Matematika 5-8
Mozgalomanija
Mozgalice za pametne glavice 1,2
 

DVD interaktivni video

ABECEDA kroz igru
BROJEVI kroz igru
BOJE kroz igru
SUPROTNOSTI kroz igru
 

 

Narudžbe

Sva naša izdanja, osim putem naše online narudžbenice, možete naručiti i na brojeve telefona: 042/211 902, fax: 042/211 902 ili mobitel: 091/534 8199, 099/8696-138,  svaki radni dan od 8 do 20 sati.

Sva naša izdanja možete potražiti i u knjižarama.

Mozgalomanija - CD za treniranje mentalnih sposobnosti

Mozgalomanija igre za razvijanje logike, memorije, koncentracije i zapažanja

CD Mozgalomanija je skup igara koje pomažu u razvijanju logičkih sposobnosti, vježbanju memorije, zapažanja i koncentracije.

CD-om se mogu koristiti djeca i učenici od šeste godine, a i odrasli, kako bi poboljšali sposobnost koncentracije i zapažanja te istrenirali pamćenje.

Stimulacijom mentalne aktivnosti kroz različite poticajne igre i zadatke na ovom CD-u, povećava se sposobnost brzog razmišljanja i zaključivanja, povećava se sposobnost kratkoročnog i dugoročnog pamćenja, vježba se sposobnost koncentracije i vizualna percepcija. Na CD-u se nalazi više od 500 različitih vizualnih, auditivnih, logičkih i drugih zadataka te 6 dodatnih igara.

Idejno rješenje i obrada: Mirjana Martan
Nakladnik: Artmedia, multimedija i izdavaštvo, Varaždin
Format: CD

 
Cijena/kom 79,00 kn
približno 10.80 EUR

kom:

 

Mozgalomanija - Instalacija

Mozgalomanija

CD Mozgalomanija se pokreće bez instalacije, direktno sa CD-a i radi na svakom kompjutoru koji ima instalirane Windowse 98 ili više. Pokreće se automatski ili klikom na datoteku Mozgalomanija.

Info za Info OS Mac računala >>>

 

Učenici

 

Škola može pružati veliki izazov kada su zahtjevi veći od dječjih sposobnosti zapažanja, pamćenja i koncentracije. Sa Mozgalomanijom učenici mogu vježbati svoje logičke, matematičke i čitalačke sposobnosti kroz testove koji potiču bolje i brže zapažanje, veću koncentraciju i sposobnost pamćenja podataka. Jednostavne igre uvećavaju djetetove mentalne sposobnosti, zapažanje, kratkoročno i dugoročno pamćenje, koncentraciju, vizualnu percepciju, motoriku, te brzinu razmišljanja i zaključivanja. Neka su istraživanja pokazala da djeca koja češće koriste ovakve i slične sadržaje brže i lakše savladavaju gradivo.

 

Odrasli

 

Mentalne funkcije mogu s vremenom oslabjeti, ako ih ne treniramo. Ali, ako ih svakodnevno stimuliramo pomoću različitih mentalnih aktivnosti koje potiču pamćenje, razmišljanje i zaključivanje, smanjujemo mogućnost gubitka pamćenja u kasnijim godinama. Vrlo je korisno svakodnevno trenirati naš mozak jer se on sastoji od različitih područja "mentalnih mišića" koje jačamo pomoću različitih mentalnih aktivnosti kao što su igre memorije, slagalice, križaljke i dr. Učenje jezika, vježbe računanja, rješavanje različitih vrsta mozgalica korisne su vježbe za naš mozak, a čak i pamćenje telefonskih brojeva može biti korisno i poticajno.

 

Osnovne cjeline

Mozgalomanija

Testovi za vježbanje podijeljeni su u četiri osnovne cjeline:
- Logika
- Koncentracija
- Zapažanje
- Memorija

 

Dodatni sadržaji

Mozgalomanija

Na CD-u se nalazi i šest igara za poticanje mentalne aktivnosti:
Matematika
- Likovi
- Anagram
- Boje
- Reakcija
- Memori

 

Različite težine zadataka

Mozgalomanija

Svi testovi, kao i dodatni sadržaji imaju četiri stupnja težine, tako da ih mogu koristiti i djeca i odrasli, odnosno, svatko može krenuti sa vježbanjem od onog nivoa koji odgovara njegovim trenutnim sposobnostima ili želji.

Stupnjevi težine na testovima:
- Najlakše (preporučeno za dob od 6 do 8 godina)
- Lako i Srednje (preporučeno za dob od 8 do 15 godina)
- Srednje i Teško (od 15 godina na dalje)

 

Inteligencija

 

Pojam inteligencija oduvijek izaziva zanimanje velikog broja ljudi kao i želju da po toj osobini budu iznad prosjeka ili barem bolji od ostalih. No inteligencija nije pojam koji promatra samo jednu osobinu ili karakteristiku već skup različitih misaonih sposobnosti koje nikad nisu nepromjenjive, već se s vremenom i vježbom mogu mijenjati i poboljšavati, ili slabjeti uslijed manjka poticaja i mentalnih aktivnosti. Mozgalomanija ne nudi psihološke testove koji bi ocjenjivali inteligenciju, već niz zadataka za poticanje različitih mentalnih aktivnosti i razvijanje različitih mentalnih sposobnosti (zapažanje, koncentraciju, kratkoročno i dugoročno pamćenje, percepciju, zaključivanje i td.) te na taj način ujedno potiče i inteligenciju.

 

Mozgalice
 
 

Online škola - testovi i zadaci za igru i ispis

Matematika - zadaci i testovi
Hrvatski
Priroda
Engleski rječnik
Njemački rječnik
Kvizovi za velike i male

 

Online igre

Tangrami
Memory
Mali piano
Vješala
Napravi snjegovića
Kviz za najmlađe
Životinje
Puzzle
Bojanke

 
 

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti o našim novim izdanjima i aktualnim ponudama upišite se na našu mailing listu.


Potvrdi klikom na donji gumb  

Vašu e-mail adresu ćemo koristiti samo u svrhu slanja naših obavijesti o novim sadržajima i proizvodima i nećemo ju prosljeđivati ili davati na korištenje trećim osobama. Svatko ima mogućnost odjave s mailing liste u svakom poslanom e-mailu, a odjava s liste moguća je i ovdje. U slučaju da želite dodatne informacije, možete ih pronaći ovdje.

Home | O nama | Uvjeti prodaje | Kontakt | Artmedia © 2004-2018 | Uvjeti korištenja | Politika Privatnosti